Alles over MIDI apparatuur en MIDI files

MIDI Apparatuur

De basis
Om een MIDI-file professioneel op te stellen heb je een aantal essentiƫle hulpmiddelen nodig. Om te beginnen neem je een computer die beschikt over voldoende capaciteit om geluid te kunnen produceren. Tevens moet deze computer de juiste software bevatten om MIDI-files te kunnen bewerken. Dit vergt vaak behoorlijk wat systeemsnelheid en geheugen waardoor een verouderde computer vaak niet volstaat.

Instrumenten
Naast een computer zijn instrumenten essentieel. Op deze instrumenten kan je een stuk inspelen om vast te leggen in een MIDI-file. Een veel gebruikt muziekinstrument om een MIDI-file te maken is een keyboard. Deze bevatten namelijk vele instellingsmogelijkheden wat je oneindig veel mogelijkheden verleent.

Aansluitingsmogelijkheden
Wanneer je meerdere verschillende muziekinstrumenten wilt gebruiken om je MIDI-file te maken heeft de geluidskaart van je computer vaak niet genoeg aansluitingsmogelijkheden. Hiervoor heb je of een betere (bijvoorbeeld externe) geluidskaart nodig. Ook is het mogelijk een controlepaneel aan te schaffen. Dit neemt tevens extra gebruikersgemak met zich mee dus is het zeer sterk aan te raden.

© 2009. All Rights Reserved