Alles over MIDI apparatuur en MIDI files

MIDI files

Wat is MIDI?
MIDI is een welbekende afkorting in de muziekindustrie die staat voor Musical Instrument Digital Interface. Dit is een systeem waarmee verschillende apparaten (instrumenten, controllers etc.) real-time gegevens kunnen uitwisselen.

Hoe werkt MIDI?
MIDI maakt gebruikt van commando’s die tussen verschillende systemen uitgewisseld worden. Op deze manier kan je op een synthesizer van mindere kwaliteit iets spelen maar via een MIDI kabel het op een andere, betere synthesizer ‘vertalen’ naar muziek. Wanneer men nu de eerste synthesizer vervangt door bijvoorbeeld een laptop combineer je gebruiksvriendelijkheid met kwaliteit en maak je zo optimaal gebruik van je apparatuur.

Wat is een MIDI-file?
De commando’s die u gebruikt in het componeren van een stuk kunt u opslaan in een MIDI-bestand (ook wel MIDI-file). Zo’n MIDI-file heeft de extensie .MID. Een MIDI-file kan je aanmaken met bepaalde sequencerprogrammatuur. Ook kunnen MIDI-instrumenten real-time muzieksignalen vastleggen in een MIDI-file.

MIDI’s van ander!
Op internet zijn ook vele MIDI-files te vinden. Deze bestanden zijn dus eigenlijk een recept waarin de instrumenten en instructies staan vastgelegd. Om deze reden is een MIDI-file dus zeer eenvoudig aan te passen. Wilt u bijvoorbeeld een compleet nummer een hoogte laten stijgen is dat geen enkel probleem. Het is erg leuk om eens wat liedjes van andere te bewerken en te laten zien dat jij het beter kan! Soms zijn deze bestanden erg duur, maar erg zijn diverse fora waar je ze ook gratis kunt krijgen.

© 2009. All Rights Reserved