Alles over MIDI apparatuur en MIDI files

MIDI Kabels

MIDI kabel
Als verbinding tussen verschillende MIDI apparaten wordt gebruik gemaakt van een MIDI-kabel. Deze kabel is in feite een stroomlus waardoor impulsen lopen. Aan de uiteinden zitten de stekkers, vaak male DIN-pluggen. MIDI kabels zijn te krijgen tot een lengte tot 15 meter maar wanneer je een kleinere afstand te overbruggen hebt is het aan te raden een kortere te nemen om gegevensverlies te beperken. De verzonden reeksen bestaan uit 10 bits. Een startbit en eindbit en acht gegevens bits. Alleen die laatste bits zijn belangrijk.

 

MIDI aansluitingen
Op een MIDI apparaat zijn drie aansluitpunten aanwezig. De MIDI in, MIDI out en MIDI thru. De MIDI in zorgt ervoor dat een apparaat het inkomende signaal goed binnenkomt, de MIDI out zendt het signaal dat door een apparaat wordt opgewekt uit en door de MIDI thru ten slotte komt het signaal van de MIDI in weer naar buiten, door naar het volgende apparaat.

 

MIDI merger
De MIDI merger zorgt ervoor dat de diverse signalen goed gecombineerd worden. Dit is nodig omdat MIDI geen analoog signaal is. Naast deze functie hebben mergers vaak ook nog andere opties.

© 2009. All Rights Reserved