Alles over MIDI apparatuur en MIDI files

MIDI Keyboard

MIDI Keyboard
Er zijn op dit moment vele verschillende MIDI keyboards te koop. Al deze keyboards hebben een MIDI controller waarmee het gegenereerde signaal wordt omgevormd en uitgezonden. Het is belangrijk dat je een MIDI keyboard aanschaft dat goed bij je past. Uitstraling is daar een onderdeel van, maar ook de hoeveelheid en diversiteit van de opties die het keyboard beschikbaar heeft.

 

Fabrikanten
Er zijn een aantal bekende fabrikanten die MIDI keyboards maken zoals Casio, Roland en Yamaha. Alle fabrikanten hebben hun eigen sterke en zwakke punten. Wanneer je voornemens bent een MIDI keyboard te gaan kopen is het belangrijk dat je voor jezelf weet wat je ermee wil gaan doen en in hoeverre je bereid bent veel geld uit te geven voor slechts kleine verbeteringen. Een goedkoop MIDI keyboard is namelijk al voor enkele honderden euro’s te krijgen, maar wanneer je echt een state-of-the-art keyboard zoekt zit het er dik in dat je duizenden euro’s zal moeten neertellen.

 

Tweedehands
Naast de mogelijkheid een nieuw MIDI keyboard te kopen kan je natuurlijk ook op bijvoorbeeld Marktplaats een tweedehandsje op de kop tikken. Dit is een betaalbare manier om uiteindelijk toch kwaliteitsapparatuur in huis te hebben. Wanneer u besluit inderdaad een tweedehands synthesizer te kopen is het erg belangrijk alle aansluitingen goed te controleren. Anders komt u straks van een koude kermis thuis.

© 2009. All Rights Reserved